Kultura i povijest - tematski programi

Bogato kulturno nasljeđe i njegovi spomenici krase zeleni karlovački kraj. Stara gradska jezgra Karlovca u obliku šesterokrake zvijezde sjajan je primjer gradnje neosvojivih gradova 16.st. Posjetite Nacionalno svetište Svetog Josipa i Franjevački samostan koji čuva dugu povijest ovog sjecišta važnih prometnih putova.

Posjetite i posebnu muzejsku zbirku na otvorenom koja, kao nastavak duge vojne tradicije, predstavlja brojno naoružanje iz Domovinskog rata. Istražite mjesta i izvan Karlovca poput Ribnika, Ozlja i Novigrada na Dobri - starih gradova za koje se vežu brojne važne povijesne ličnosti kao što su Nikola Tesla, Ivan Mažuranić, Zrinski i Frankopani.Paket "Kulturna baština Zelenog srca Hrvatske"

Bogat program na temu kulturne baštine Karlovca i okolice. Naučite nešto o povijesti obitelji Frankopan, razgledajte dvorce i muzeje, i uživajte u ponudi degustacija, tradicionalne kuhinje i prekrasne prirode.

Paket "Sakralna baština Karlovca i okolice"

Upoznajte bogatu sakralnu baštinu Karlovca i okolice, uz zanimljiv popratni program s vinskim degustacijama, ulaznicama u muzeje i tradicionalnu kuhinju

Paket "Karlovačka vojna praskozorja"

Želite li doživjeti zanimljivo i novo iskustvo kakvo ćete rijetko imati priliku iskusiti, upustite se u avanturu s brigadirom Hrvatske vojske u mirovini i vozite se u starinskim vojnim vozilima.