Ime:
E-mail adresa *:

* Želim primati newsletter obavijesti na moju email adresu

Povijest

Hotel Korana, najljepši karlovački hotel, sagrađen je davne 1908. godine na obali rijeke Korane u srcu najljepšeg hrvatskog parka - Vrbanićevog perivoja. Poznato lječilište, kupalište, izletište ... i omiljeno gradsko okupljalište na samom rubu karlovačke Zvijezde, kao jedan od simbola grada krasio je mnoge karlovačke razglednice.

Hotel Korana zvao se nakon 2. svjetskog rata Hotel Park, no Karlovčanima je uvijek bio i ostao Hotel Korana. Zub vremena, nebriga i posljedice rata izblijedjeli su njegov sjaj. Želeći nastaviti bogatu tradiciju, obitelj Srakovčić je početkom trećeg tisućljeća preuzela koncesiju nad ruševnom zgradom. U dogovoru s karlovačkim Konzervatorskim odjelom Ministarstva kulture i Ministarstvom turizma, sagrađen je novi hotel kao identična replika na istome mjestu.

Uz brojne uzvanike, prijatelje i suradnike, 8. srpnja 2003. godine obnovljeni Hotel Korana - Srakovčić otvorili su predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić i ministrica turizma Pave Župan-Rusković. Time je karlovačka 100-godišnja tradicija nastavljena. O uspješnom nastavku tradicije i kvalitete govori i nagrada "Turistički cvijet" kojom je Hotel Korana - Srakovčić proglašen za najbolji mali hotel u Hrvatskoj za 2006., 2008., 2009., 2010. i 2011. godinu.